lördag 24 november 2018

Kort sammafattning av läget

Med nya arbetsuppgifter och ny arbetsgivare för oss båda så har tiden (om jag talar för mig själv) inte funnits för att komma med till skott med inlägg här på ESTI under hösten. Bättring J!

Har däremot haft lite koll på Twitter flödet.

Kort sammanfattning från lokalt till globalt* Kommunen
Är i princip bankrutt. Med underskott varje år på ca 80Msek och en skuld per komuninvånare på 30 000 kr. Inte värst i Sverige men ändå. Kommunen är ett av Moderaternas skyltfönster. Att höja skatten är otänkbart. Däremot att köpa en snutt skog för 40 Msek är helt ok. Skulden per invånare har ökat 20 000 på 10 år, under flera års högkonjuktur.

Skandia har en ganska mörk bild av Sveriges Kommuner: "Det visar sig att var femte kommun få en negativ soliditet om skulden skulle redovisas i kommunernas årsredovisning. En negativ soliditet i det privata näringslivet klassas ofta som konkursmässigt. Dessutom har 8 av 10 kommuner en soliditet som är lägre än 30%”

Moderater och Liberaler styr fortfarande. Inte ett ord om skulden i valmaterialet från något parti!

* Landstinget
Det korrupta Alliansstyrda SLL fortsätter

* Staten
- Soppan med regeringsbildningen fortsätter
- Sverige fortsätter att stödja SaudArabien, Trots övergreppen i Jemen. Fallet Khassoggi är det som fångar media mest, men inte ens det får regeringen att backa.
- Sverige skriver på FN migrationsavtal samtidigt som Hillary Clinton av alla människor går och tvärvänder. Var är alla Clintonvänner?

* Ekonomin
Räntorna fortsätter på väg upp. Går inte en dag utan att media varnar för kraschen, men som vanligt glömmer de att kommentera NIRP's effekter på ekonomin. Hörde i dag på radion en reporter som ömkade för de fattiga. Med amorteringskravet skulle det bli jättedyrt att köpa en lägenhet i innerstaden!

* Karavanen
Karavanen från de fattiga länderna i sydamerika fortsätter mot USA's södra gräns. Det är så synd om dem!

* Klimatet
Vad vore inte ett Rapport eller Aktuellt program utan klimatalarmism. Eller SVD för den delen heller. Vad är det för fel på människorna? Vad är det för fel på Malena Ehrnman och hennes dotter?

Over and out.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar