onsdag 24 april 2019

Kina, Trump och miljön

En reaktion på Ola Wongs inlägg på Kvartal:

Var ska man börja? Först ett stort tack till @olawong för en otroligt bra lägesbeskrivning även om jag inte är övertygad om co2 problematiken. Trump och anti-globslisthatet gör att ”journalister” på tex @svd @nordbergj @GunillavonHall inte kan se klart.


De massiva stimulanser som väst och Kina genomför maler ned vår planet. ZIRP, NIRP och QE är det största experimentet någonsin som måste få ettt slut nu! Men politiker som @moderaterna vågar inte se sanningen i vitögat. Utan stimulanser kollapsar världsekonomin men vilka är vi att neka andra folks strävan efter ett bättre liv? Men med 320% skuld mot bnp globalt är vi tyvärr rökta. USA 20 000 miljarder china 34 000 miljarder USD. Japans ekonomi stagnerande ekonomi sen 30 år. 


Samtidigt som medelklassens tillgångar urholkas pga minusräntor och stigande priser på tex bostäder. Miljön och den vansinniga ekonomiska politiken är det vi måste fokusera på, men tyvärr kommer väl mmt och helikopterpengar snart för att ytterligare stimulera vår konsumtion. End of transmission.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar