tisdag 25 augusti 2020

Ja vad är det som händer?

 Jag har noterat som M att patienten Världen fick lite färg ett tag men bleknade igen för ca ett år sen och i och med C19 övergick hudfärgen till en obehagligt grå nyans,  vissa exkrementer har svartnat och kanske måste amputeras. 

Men på TV är patienten kry, färgglad och livlig. Man måste kisa för att se sminket som ligger i tjocka lager och de trådar som lyfter armar och ben i någon form av synkroniserade rörelser.

Tyvärr så ligger de flesta bakåtlutade i soffan med sin nya mobiltelefon och försöker hitta meningen med livet i glättiga appar som i bästa fall kan kategoriseras som bleka kopior på det verkliga livet.

I en fin värld så reser sig människor som har synen i behåll upp och ropar: Vad är det som händer?! Men antingen så bryr man sig inte eller inser att "Resistance is futile". Det som händer det händer.

 Ibland säger man att ska vara förberedd på det värsta men hoppas på det bästa.  I det här fallet vet jag inte. Är det bästa att hela skiten kollapsar eller att maskeraden fortsätter och vice versa.

En sak är sant, det kommer inte bli lätt. Det gäller att njuta av livet så länge man kan och ta alla chanser man kan få för att hacka sig upp i värdekedjan, längst ned vill man då inte vara oavsett vad som händer. De som tror man kan ta en paus i livet och komma tillbaka i arbete precis som förr är körda. Ingen vill ha någon med luckor i CVt. 

Köp guld, silver och crypto (om man känner för det). Jobba hårt, låna inte mer än nödvändigt, lär för framtiden. 

Det kommer att behövas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar