fredag 2 februari 2018

RT, Nunes och Fusion GPS

Det senaste åren har det inte gått en enda dag utan stora rubriker om att Ryssland infiltrerar fria demokratiska länder för att söndra och härska. Från höger till vänster, alla väntar spänt på de senaste ryktena från Washington, London och Berlin för att inte låta brasan slockna. Och vad är bevisat? Ingenting! Det har varit Facebook konton och Twitter-troll men egentligen ingen fakta bakom.

Först en artikel från RT.
Och nu tänker kanske några av er "RT Du menar Putins propagandakanal nummer 1? Fake!". 

USA's samlade underrättelsetjänst har ju pekat ut RT som en av de största propagandakanalerna som någonsid skapats. Först var det alla 17 underrättelseorganisationerna som stod bakom sen bara fyra

Sen visade det sig att det bara var tre CIA, FBI och NSA. Sen visade det sig att det var en utvald grupp analytiker från dessa tre som stod bakom rapporten.Så, nja så enkelt är det inte. 

Visst ska man läsa RT's artiklar i det ljuset av att bolaget är Ryskt, men nej Fake är det inte. 

Lyssna på denna intervju av Abby Martin på Jimmy Dore. Eller Peter Level. Bilda dig en egen uppfattning.

Mikhail Lesin, grundaren av RT, dog 2015. Första obduktionen visade att han dog av hjärtattack. Nu har obduktionsrapporten släppts och den visar något helt annat.

ZeroHedge, också en välkänd Rysk propagandakanal skriver om detta.

RT rapporterar om en av de senaste påhoppen:
"The report, compiled by Democratic staffers of the Senate Foreign Relations committee and published Wednesday, was commissioned “shortly after the 2016 election” by ranking member Senator Ben Cardin (D-Maryland). Many of its sources are individuals and media outlets with a known anti-Russia bias."

Hmm, Demokrater igen! 


Mer i ämnet:

https://www.rt.com/usa/417526-nunes-media-russian-agent/

https://www.zerohedge.com/news/2018-01-31/nunes-hits-back-against-fbi-fisa-memo-freakout


Kommer ihåg Fusion GPS? Det var rapporten från Fusion GPS via den fd brittiska agenten Steele som föranledde den nu pågående häxjakten på Trump. Den var fake! Klappat och klart!

https://www.theepochtimes.com/fusion-gps-and-the-insurance-policy-to-prevent-trump-from-becoming-president_2417742.html
1 kommentar:

  1. Nu vet vi alltså att förutom Ryssland (fortfarande osubstantierat) fanns det ytterligare en tung spelare som otillbörligt influerade valet: Hillary-kampanjen i maskopi med FBI och Justitiedepartementet.
    För den som hängde med under valet kommer detta inte som en överraskning. Wallraffaren James O'Keefe och hans organisation Project Veritas visade detta redan 2016:
    https://www.youtube.com/watch?v=5IuJGHuIkzY

    SvaraRadera