onsdag 25 april 2018

3 argument till att vara klimatförnekare

Fick följande SMS av min fru:

"Skicka dina 3 främsta argument till mig varför du är klimatförnekare"

 • Åsikter och pålagor som kommer från högsta ort och som drabbar (högre kostnader, mer kontroll) vanliga medborgare bör hanteras med viss skeptisism (historien är full av exempel).
 • CO2 används idag i växthus som gödning. Har vi för lite CO2 för vår växande befolkning?
 • Forskning bedrivs idag till stor del av statliga/överstatliga medel. Stater har ett behov att hitta nya inkomstkällor. Forskning som visar på behovet av ökade skatteintäckter gynnas. De som är skeptiska till CO2 hot mot klimatet får väldigt lite medel, de till och med motarbetas, avskedas, mobbas och tystas. Var har yttrandefriheten tagit vägen?
 • Hotet om klimatets kollaps har kommunicerats flera gånger under de senaste 50 åren med katatrofala följder inom de närmsta 10 åren. Många av dessa alarmister har varit starkt knutna till oljeindustrin.
 • "97% av forskarvärlden är eniga om klimathotet" är en myt. Ursprunget till den myten är en rapport som baseras på en sökning efter speciella ord i artiklar som tex "klimat". Dvs 97% av rapporterna innehåll ordet "klimat" 
 • De mest högröstade inom klimathotet skor sig på katastrofscenarior, tex Al Gore har tjänat miljoner USD på sina föreläsningar och handel med utsläppsrätter av CO2. Maurice Green, en annan pionär inom klimatkontroll, jobbade i FN samtidigt som han var högt uppsatt inom olika oljebolag och var nära bekant med Rockefeller (fd Oljemagnat).
 • Min uppfattning är att maktmedlet (som förut var olja) nu är ransonering. Det ger intäkter och kontroll.
 • Medier älskar katostrofer och livnär sig på klicks. Stor inkomstkälla att förmedla katastrofer.
 • Övergång till CO2 fria utsläpp är en utopi inom nära framtid. Globalt står sol och vind för 3-4% av produktionen. 
 • Däremot bör stater och centralbanker sluta med interventioner (minusräntor och stödköp) och låta istället marknaden bestämma priset på krediter. Reformera fractional-reserve-lending för att minska beroende till krediter som vi aldrig kan betala av med dagens tillväxt. Det kommer så klart att leda till en hård reset av de ekonomiska systemen, men förhoppningsvis mer hållbara samhällen och en bättre miljö. Pengar är energi. Västvärldens BNP tillväxt är bara 2.5% under de senaste årens, enligt MSM, starka återhämtning, enligt IMF (prognosen säger 1.5 vid 2022). Skulderna är enorma, se tex här.

James Corbett of the corbettreport.com, Why [and] How Big Oil Conquered the World.

Stephan Molyneux on "Why I Changed My Mind on Climate Change"


4 kommentarer:

 1. CO2 framtsår onekligen som den perfekta globala beskattningsbasen. Först hette det "global uppvärmning", nu eftersom temperaturen inte stiger som den ska heter det "klimatförändring", CO2 har överlevt denna metamorfos. (Sverige var som vanligt först och bäst med dessa globalistfasoner.)

  97% är en missupfattning och överdrift som utnyttjats av Obama, Kerry och många andra prominenta. Överblick och resonemang här:
  https://www.forbes.com/sites/uhenergy/2016/12/14/fact-checking-the-97-consensus-on-anthropogenic-climate-change/2/#35c6eabcd08e

  Äldre män tycks utgöra bulken av skeptikerna, kanske inte den källa som resonerar bäst med kvinnor. Macron, Trudeau och Ardern hade varit bättre. Lycka till med din fru! Här är de svenska gubbsen:
  Lars Bern, tekn lic Chalmers, Kungliga Vetenskapsakademien, osv
  https://www.youtube.com/watch?v=53Jm26PV-Kc

  Peter Stilbs, professor i kemikalisk fysik på KTH (pensionerad)
  https://www.youtube.com/watch?v=53Jm26PV-Kc

  SvDs artikel om Klimatsans
  https://www.svd.se/vi-accepterar-inte-nagon-overhets-pekpinnar

  SvaraRadera
 2. Mitt favoritargument är inte ett argument, men väl en motindikator. Isbjörnspopulationen sedan Al Gores isbjörnshot har fortsatt att stiga.
  https://polarbearscience.com/2017/04/12/global-polar-bear-population-size-is-about-28500-when-updates-are-included/

  SvaraRadera
 3. Grym komplettering! Frun är för övrigt med på tåget. Inga problem där.

  SvaraRadera
 4. Fusion kan var en väg ut ur beroendet av fossila bränslen som har en massa andra problem än just CO2 (som många påstår): https://www.thesiriusreport.com/uncategorized/lockheed-fusion-reactor/

  SvaraRadera