söndag 28 januari 2018

Hur f-siken handlar man på EtherDelta?

EtherDelta är en decentraliserad värdepappersbörs, dvs inga mellanhänder, inget courtage, inga likviditetspooler, inget login som kan hackas och all handel sker peer-to-peer. Ascoolt, men hur gör man? Avgjort, EtherDelta kan verka svårpenetrerat vid en första anblick, och nästa generations decentraliserade börser kommer antagligen att vara snällare. Men så snart man får till det är det smutt.

1. Skaffa lite Ether. Skapa ett konto på coinbase.com och köp Ethereum med kontokort.
2. Skaffa en plånbok för ERC20-polletter. MyEtherWallet är en personlig favorit, lättanvänd. Se till att du sparar undan två saker: din publika nyckel och din privata nyckel. Din publika nyckel kan du spika upp nere på ICA, den får alla se. Din privata nyckel är det enda som behövs för att länsa din plånbok, den får ingen se.
3. Kila över till EtherDelta.com. Importera din plånbok i rullgardinsmenyn till höger. Klart! Nu kan du börja handla. (Här är det ok att klistra in den privata nyckeln, men se till att du är på etherdelta.com och inte på någon alias scam-site typ ehterdelta.com)
4. All handel sker via ett sk smart kontrakt. I det vänstra hörnet, för över Ether till det smarta kontraktet. (Lämna någon tiondels Ether i plånboken för att löpande finansiera transaktionsavgifterna på Ethereum-nätverket).

5. Välj den pollett du vill handla i i rullgardinsmenyn till vänster.
6. Acceptera en säljorder som någon annan lagt (klicka i röda kolumnen) eller lägg en köporder och vänta på att någon annan ska klicka på den (hamnar i gröna kolumnen).
7. Klart! Du är nu ägare av en ERC20-pollett. För över den från det smarta kontraktet till din plånbok.

Ethereum-nätverket lider av växtvärk och kan ibland klogga igen. Då ökar transaktionskostnaden. Aktuell transaktionskostnad finns på ETH Gas Station. Om dina transaktioner inte går igenom kan du behöva ställa upp hur mycket du betalar för varje överföring, Gas price. Det gör man i rullgardinsmenyn till höger.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar