fredag 19 januari 2018

Oops, känsliga tår på Cornucopia?

Jag hade det dåliga omdömet att lägga in en kommentar på en artikel på Cornucopia. Den handlade om den stackars ryska soldaten Arkadij Babtjenko. Låter verkligen som en obehaglig erfarenhet som säkert drabbat många Ryska soldater. Inte mycker mer om själva sakfrågan här.

MEN, intressant är att det inte (inte vad jag hittat i alla fall) finns en enda referens till denna Arkadij på engelska. Om det är någon som hittar något så meddala mig. Det vill jag läsa. 

SPEKULATION: Är Arkadijs berättelse en riktad propagande mot Sverige?

Det jag reagerade på var alla kommentarer likväl mitt inlägg, ni kan läsa själva. Svaren var de förväntade, ska beta av några av dem  med mina kommentarer.

Du börjar med att du inte gillar Putin för att försöka skapa cred. Sen skiftar du blicken mot väst och börjar kasta skit på USA och NATO, anklagar dem för krigshets och sätter "vänner" inom fnuttar. Detta är suspekt av flera anledningar. 
1. För det första krigshetsar varken USA eller NATO utan det är mycket tydligt att det är en försvarsallians bestående av demokratiska länder. 
Detta förtjänar knappast något svar, men det är mycket svårt att hålla med. NATO flyttar mer och mer trupp mot den Ryska gränsen, ligger ständigt på röda linjen i Syren, Iran och Nord Korea. Libyen, Irak och afganistan har de redan klarat av.

2. Ryssland å andra sidan både hetsar och bedriver krig och invasioner mot sina grannländer. Det nämner du inte alls.
Hetsar? Bedriver krig och invasioner mot sina grannländer? Vilka då? Vid Sovjets fall fick Gorbatjov garantier att NATO ej skulle utvidgas. När nu NATA står ett stenkast från St. Petersburg och Moskva är det förstårligt att de reagerar. På samma sätt som USA reagerade på när Sovjet skicka kärnstridsspetsar till Cuba (ingen som ifrågasätter deras gensvar, eller).

3. Du sätter "vänner" inom fnuttar som att det skulle vara ett falskt påstående. Dock utan någon som helst förklaring, trots att alla som är normala i huvudet vet att vi har vänskapliga relationer med de andra västländerna (till skillnad från med Ryssland som kör runt med ubåtar utanför Stockholm och sysslar med krigsförberedande åtgärder mot Sverige).
Ubåtar? Vilka då? U-137 var från Sovjet och skedde i en helt annan tid oavsett om det var avsiktligt eller ej. Sverige går uppenbart i USA's ledband och har alltid gjort. Våra system är så otroligt sammankopplade på alla nivåer. Anna Lind. Bromma. CIA. Egypten, till exempel.

3. Ditt inlägg försöker ge skenet av att USA och Ryssland är lika goda kålsupare båda två, vilket är klassisk maskirovka och syftar till att bilda opinion mot USA och NATO, så att Sverige i ett skarpt läge ska stå ensamt.
Ryssland kommer aldrig att anfalla Sverige. Glöm det. Inte utan provokationer från NATO. Hellre vara ockuperad än totalt sönderbomade av våra "allierade".

4. Att du frågar om jag får betalt av vapenindustrin är ytterliggare ett exempel på att du är Putins lilla b****. Det var ryssarna som skapade den sk svenska "fredsrörelsen" och du fortsätter deras arbete.
??


EnSvenskTigerInte: Din blogg visar tyvärr att du helt gått på "Rysslands" sida, eftersom du tar upp myten om Natobaserna (sök lite på denna blogg för mer rättvisande info) varvat med att länka till bland annat ZeroHedge, Jinge, RT och folk som förekommer på virrpannan Alex Jones (!) InfoWars-program. Alla klassiska megafoner åt du-vet-vem.

Natobaser i världen på Politico. Typ hela världen utan Ryssland och Kina! Har man svårt med sanningen så kan förstå att siterna ovan är lite jobbiga. Världsbilden rasar liksom ihop.

//J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar