måndag 13 augusti 2018

Herregud gubbar, västvärldens kollaps har redan skett


Krönika av Margit Richert på SVD om västvärldens förfall.

Suveränt svar av "Sapere aude":


Nu vill jag inte vara elak, men sparken kommer nog de flesta journalister få till slut. Världen har förändrats och man vill inte inse det.
Pressen låtsas vara någon sort garant för demokratin och lever på skattepengar från folket, som man fått av staten för att motverka folkets åsikter. Följden har blivit att journalister, i den mån de kan kallas det längre, har vänt sig mot sina egna läsare och med armarna i kors eller käckt i sidan försöker framställa sig själva kunniga och självsäkra medan de skriver ledare där den senast pseudovetenskapen framställs som sanningar.
Man har skapat en drömvärld där man strider mot en annan fantasivärld som man själva skapat. Svart mot vitt, både bildligt och bokstavligt. Mänskliga rättigheter och demokrati för stå tillbaka för personliga känslor och åsikter.
Men det behöver inte vara så. Vad nazisterna behöver är kramar, inte förföljelse. Vad debatten behöver är öron som lyssnar på andra. Vad skolbarnen och övriga människor behöver är kunskap och tankefrihet inte ideologisk indoktrinering. Vad politiken behöver är folkrepresentation, inte politiska broilers.
Däremot är pressen som den ser ut i dag dömd till undergång, precis som många andra antika företeelser tidigare. Internet har funnits länge nu, pressen behövs inte längre, och det enda som gjorde att folk började läsa tidningar en gång var nyheter, inte ledare och politisk agitation. Nu består tidningarna nästan bara av politisk propaganda och nästan inga nyheter. Man till och med gömmer undan nyheter som små notiser utan egentligen information, då man beslutat sig för att folket inte ska få veta sanningen.
Man förlänger bara sin egen pina genom att kämpa emot.
Tänker fortsätta.
De idéer som är gällande bland många skribenter, är rent ideologiska. Man har en idealbild hur människor ska vara och även vilka åsikter de ska ha. De som inte följer den mallen är då onda. Man kan inte längre se individen, mer än som en representant för någon sida. Man sprider hat mot alla eller allt man inte gillar. T.ex. Brexit.
Det här är inte liberalt på något sätt.
De åsikter man har, har man blivit indoktrinerade i och man saknar både den bildning och de kunskaper som behövs för att inse det. Men om man ser hur man själv agerar och hur de Sovjetiska och Nazistiska tidningarna agerade, kommer man att känna ett visst släktskap.
Det västerländska samhället är på väg att falla ihop p.g.a. den massiva indoktrineringen i samhället, där man har lämnat idéerna om individens frihet, förnuft, rationalism och sanning och ersatt det med en tvingande ideologi och ren dumhet. Vad man sysslar med är ett nytt försök att införa en förtryckande ideologi och ett nytt Utopia. Se, jag ger er övermänniskan. Ett samhälle måste bygga på människan med sina fel och brister. D.v.s samhället ska anpassas till hur människan är och inte människan till samhället. Först då kan man få ett stabilt samhälle.
Så sluta drömma och börja lyssna på folket istället för ideologiska predikanter och politiska dogmer med grunderna i totalitära ideologier.
Ingen, jag repeterar ingen journalist på de gamla tidningarna försvarar folkets rätt till yttrandefriheten längre, tvärtom. Staten kan ringa Facebook idag och säga att de vill att FB tar bort det och det, ingen journalist protesterar. Google filtrerar sökresultat efter pressen och statens önskningar. Idag, måndag, försöker man framställa konspirationsteoretiker som någon sorts maktfaktor för att kunna använda det för att tysta kritik från andra. Man försöker rensa världen från åsikter man själv subjektiv, upplever som lögner. Varje människa som ser det här förstår så klart att vi lever i en totalitär stat, där pressen och staten arbetar mot folket för att i förlängningen skapa en ideologisk diktatur som kommunismen och nazismen, där bara de "rena" människorna som har underkastat sig ideologin, ska få finnas.

1 kommentar: